Boeken en recensies

geplaatst in: Home, Nieuws | 0

Suikermoeder

Auteur: Mariëlle Seegers

ISBN: / EAN: 9789082530308

Hier kunt u een recensie lezen van dit boek

Korte beschrijving:

‘Uw kind heeft diabetes type 1.’ Dit kleine zinnetje zet je hele leven op z’n kop. Van de ene op de andere dag is alles anders. En dat brengt een lawine aan emoties met zich mee. Want hoe ga je als ouders om met verdriet en angst? Is het normaal dat je je zoveel zorgen maakt? Wat moet je met dat machteloze gevoel? Wat betekent een chronisch ziek kind voor je relatie, voor broertjes en zusjes? En hoe ga je om met onbegrip in je omgeving?
Suikermoeder gidst je als een tomtom door dat moeilijke eerste jaar heen. Herkenning en erkenning, daar gaat dit boek over. Daarom vind je er vele citaten van andere diabetes-ouders in terug. Ouders die in hetzelfde schuitje zitten als jij en die precies weten wat je nu doormaakt. En GZ-psycholoog Karlijn Kindt geeft je praktische handvatten waar je meteen wat mee kunt.

Het leven van Sam de K

Auteur: Marlies Slegers

ISBN: / EAN: 9789031386833

Wij hebben geen recensie van dit boek

Korte beschrijving:

Sam de K. wil maar één ding: een normale, onopvallende puber zijn. En dat lukt niet altijd even goed als je diabetes hebt en midden in de les op zoek moet gaan naar de inschietset van je insulinepomp. Of als je in een zware hypo tijdens het eerste schoolfeest van het jaar op de grond belandt. Om nog maar te zwijgen over zijn immense rugzak, zijn verliefdheden en de wijze waarop Sam zich – net als alle brugklassers – staande moet houden op zijn nieuwe school. ‘Het leven van Sam de K. Brugklasser en Diabeet’ is een heerlijk komisch warm boek over een jongen om van te houden, die worstelt met zijn diabetes en zijn pubertijd.

De Diabetes Survivalgids

Auteur: Luc Descamps

ISBN: / EAN: 9789059329676

Wij hebben geen recensie van dit boek

Korte beschrijving:

Moet jij ook vaak bloed prikken en insuline spuiten? Weet je alles over hypers en hypo’s? Heeft koolhydraten berekenen geen geheim meer voor jou?
Dan is de kans groot dat je diabetes hebt. Maar hoe moet je daarmee omgaan? Mag je echt geen suiker meer eten? Kan je nog wel sporten? Wat doe je als je overvallen wordt door een hypo? En ben je echt zo alleen als je soms denkt?
Als je al deze vragen herkent, dan is dit boekje zeker iets voor jou!
Kijk binnenin en ontdek:

– Wat diabetes echt is.
– Wat het verschil is tussen diabetes type 1 en type 2.
– Wat het verschil is tussen een hypo en een hyper.
– Welke verschillende manieren er zijn om insuline toe te dienen.
– Hoe je situaties kunt oplossen waarin je je minder goed voelt.
– Websites van organisaties waar je echt iets aan hebt.
– Hoe je fantastische avonturen kunt beleven.
– Originele recepten die je bloedsuikerspiegel mooi met rust laten.
– … en nog veel meer.

Het groot diabetesboek

Auteur: Ineke Bosch

ISBN: / EAN: 9789077322451

Hier kunt u een recensie lezen van het boek

Korte beschrijving:

Eindelijk een diabetesboek – en wát voor een boek! Het werd de hoogste tijd, want diabetes is één van de meest onderschatte ziektes. Er zijn maar weinig mensen, die werkelijk beseffen wat diabetes inhoudt. Zelfs voor de naaste familie is het vaak lastig om te begrijpen hoeveel impact de ziekte op je leven heeft. Dit boek is enig in zijn soort. Nooit eerder werden op vakkundige wijze en in begrijpelijke taal zoveel facetten van de diabetes(wereld) belicht. Nimmer gaven zoveel betrokken (medisch)deskundigen hun medewerking aan een werk als dit. Professor Bart Roep schreef de inleiding en minister Edith Schippers leverde een bemoedigende bijdrage.
De basis van dit boek wordt gevormd door 28 medische onderwerpen, waaronder natuurlijk diabetes type 1 en type 2, en er wordt ingegaan op zaken als sport, alcohol, seksualiteit en zwangerschap, in combinatie met diabetes.